Rasmus Paludan og Mimi Jakobsen dømt i injuriesag

I en ny injuriesag ved Københavns Byret er Stram Kurs-stifteren Rasmus Paludan og tidligere politiker Mimi Jakobsen blevet dømt for fremsættelse af ærekrænkelser efter straffelovens § 267. 

Søgsmålet var et udslag af, at Paludan kaldte Jakobsen ”nazisvin” i forbindelse med parternes deltagelse i et tv-program i maj 2019. Inden da havde Jakobsen i et Facebook-opslag – dog uden at nævne hans navn – kaldt Paludan for ”åbenlys nazist”.

Københavns Byret har nu fastslået, at begge parters udtalelser var ærekrænkende og i strid med straffeloven. Begge blev dømt til at betale ti dagbøder á 1.000 kr. til modparten.

Forrige år var der en lignende sag mod det tidligere folketingsmedlem Naser Khader, som havde kaldt samfundsdebattør Sherin Khankan ”islamist”. I denne sag var der imidlertid ikke en overtrædelse af § 267. Her henviste retten nemlig til Grundlovens § 57, hvorefter folketingsmedlemmer ikke kan drages til ansvar for ytringer uden Folketingets samtykke. Derudover var Khaders udtalelser i et Facebook-opslag, ifølge retten, fremsat som led i en offentlig debat om et emne af væsentlig samfundsmæssig interesse.

Sagen med Paludan og Jakobsen er bl.a. omtalt af Berlingske her.

Foto: Tingey Injury Law Firm / Unsplash

Modtag flere nyheder som denne

Shopping Basket