Østre Landsret fastholder forbud og påbud om teleudbyders blokering af hjemmeside

Afgørelse af 30. juni 2021

Østre Landsret har den 30. juni 2021 afgjort, at en teleudbyder fortsat skulle blokere for adgangen til en hjemmeside, hvor der skete krænkelser af Skechers’ varemærke- og ophavsrettigheder.

Skechers er en global virksomhed, som bl.a. er kendt for sine sneakers. Sagen opstod, da eneforhandleren af Skechers i Danmark blev opmærksom på en hjemmeside, der under Skechers varemærke markedsførte og solgte fodtøj. Derudover anvendte hjemmesiden en række fotografier, hvortil Skechers havde ophavsrettighederne. Med henblik på at forhindre adgangen til hjemmesiden ved blokering lagde Skechers sag an mod teleudbyderen, som formidlede internetadgang til hjemmesiden til sine kunder.

Østre Landsret har – på linje med Sø- og Handelsretten – fastslået, at der var tale om åbenbare krænkelser af Skechers’ varemærke- og ophavsrettigheder, og at teleudbyderen medvirkede til krænkelserne ved at formidle adgang til hjemmesiden. På den baggrund fandt retten således blokeringen af hjemmesiden nødvendig for, at Skechers kunne udøve sine rettigheder og pålagde teleudbyderen at blokere og tage de fornødne tekniske skridt til at forhindre adgang til hjemmesiden.

Læs Østre Landsrets kendelse her. 

Læs Sø- og Handelsrettens kendelse her. 

Foto: Md Mahdi / Unsplash

Modtag flere nyheder som denne

Shopping Basket